شماره خبر : 48918
منتشر شده در مورخ : دوشنبه 23 تیر 1404
ساعت : 13:28
آمار نگران‌کننده افزایش غرق‌شدگان در اهواز

آمار نگران‌کننده افزایش غرق‌شدگان در اهواز

 

سرپرست اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: اورژانس ۱۱۵ خوزستان از ابتدای امسال تاکنون، به ۲۳ ماموریت غرق‌شدگی در حوزه جغرافیایی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اعزام شده است.

مهران احمدی بلوطکی، در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز، با افزایش گرمای هوا در کشور، نسبت به خطرات شنا در کانال‌های آب، رودخانه‌ها و دریاچه پشت سدها هشدار داد و اظهار داشت: عدم آشنایی با مهارت‌های شنا و اقدام به شنا کردن در مناطق خطرناک، عامل اصلی وقوع حوادث غرق‌شدگی است.
وی افزود: هرساله با شروع فصل گرما، نگرانی‌ها درباره غرق‌شدگی افزایش می‌یابد. دریاچه پشت سدها، کانال‌های کشاورزی، رودخانه‌های فصلی و رودخانه‌های عمیق، عمده محل‌هایی است که معمولا جوانان و افراد ناآشنا به مهارت‌های شنا دچار حادثه می‌شوند.
 احمدی اظهار کرد: اورژانس 115 خوزستان از ابتدای امسال تاکنون، به 23 ماموریت غرق‌شدگی در حوزه جغرافیایی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اعزام شده، این در حالی است که در طول سال گذشته تعداد ماموریت‌های غرق شدگی اورژانس، 66 مورد بوده است.
وی ادامه داد: این آمارها نشان می‌دهد میزان غرق‌شدگی در حال افزایش است. در کنار این آمارها، ماموریت‌های حوزه دانشگاه‌های علوم پزشکی آبادان و دزفول و دانشکده‌های شوشتر و بهبهان را نیز باید در نظر گرفت.
رئیس اورژانس خوزستان با بیان اینکه کودکان و نوجوانان بیشتر در معرض خطر غرق‌شدن قرار دارند، تاکید کرد: در تفریحات آبی از کودکان و نوجوانان مراقبت کنید و نظارت کافی بر شنای فرزندان خود داشته باشید. در صورتی که مهارت‌های لازم را برای شنا کردن نداشته باشند، توصیه می‌شود از نزدیک شدن به کانال‌های آب، رودخانه‌ها و دریاچه‌ها پرهیز کنند.
وی توصیه کرد: شهروندان هنگام وقوع حادثه به سرعت با همکاران اورژانس 115 تماس بگیرند، البته در کنار اورژانس، نیروهای امداد، گروه‌های غواصی و نجات غریق هلال احمر نیز فعالیت می‌کنند. نیروهای اورژانس 115 آموزش‌های لازم را در خصوص انجام عملیات احیای غرق شدگان به خوبی فرا گرفته‌اند و مهارت‌ها و توانایی‌های بالایی در برخورد با یک فرد غرق شده دارند.
سرپرست اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: افراد عادی که قصد کمک کردن به حادثه دیدگان را دارند، چنانچه مهارت‌های نجات غریق را نداشته باشند، مانع اقدامات نیروهای امدادی نشوند و در حین ماموریت، نگرانی مضاعف‌تری برای نیروها ایجاد نکنند. معمولا افراد عادی بدون داشتن مهارت لازم در شنا به کمک فرد حادثه دیده می‌شتابند و خود نیز دچار حادثه می‌شوند.
احمدی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه سواحل، رودخانه‌ها و کانال‌های آبی مکرراً از سوی مردم و به ویژه جوانان و نوجوانان مورد استفاده قرار می‌گیرند، تاکید می‌شود مدیران شهری و محلی تدابیر لازم را در خصوص ایمن‌سازی سواحل داشته باشند.
وی افزود: در فصل گرما، دریاچه‌های پشت سدها، رودخانه‌ها و کانال‌های آب جهت شناکردن و فرار از گرما بسیار مورد استفاده مردم قرار می‌گیرند، بنابراین مدیران باید آمادگی لازم جهت ایمن‌سازی محیط اطراف رودخانه‌ها و سواحل را داشته باشند و از ظرفیت گروه‌های نجات غریق و امدادی در این زمینه استفاده نمایند. همچنین تابلوهای هشدار "شنا ممنوع" و "خطر غرق شدن" در مکان‌های حادثه‌خیز به درستی نصب گردد.
وی ادامه داد: اگر به مهارت‌های شنا آشنا نیستید، بدون همراه داشتن تجهیزات لازم، به شنا کردن مبادرت نکنید. همچنین نباید تنها شنا کنید و حداقل یک همراه داشته باشید که در صورت بروز حادثه بتواند به شما کمک و یا دیگران را از این حادثه آگاه کند. نکته مهمی که در این میان وجود دارد، این است که تنها افراد ناآشنا به مهارت‌های شنا، در معرض خطر غرق شدگی نیستند، چه بسا ممکن است خطر غرق شدن در کمین افراد شناگر نیز باشد.
 احمدی گفت: به همین دلیل بر شنا کردن در نقاط امن و با حضور گروه‌های نجات غریق تاکید می‌شود. بنابراین باید در مناطق مشخص‌شده و دارای نظارت شنا کنید. از شنا کردن در آب‌های عمیق یا گل‌آلود خودداری کنید، چون رودخانه‌های گل‌آلود ممکن است عمق و جریان آبی پنهان خطرناکی داشته باشند. دور ماندن از جریان‌های تند، به‌ویژه بعد از بارندگی یا باز شدن سدها بسیار مهم است چرا که دریاچه‌های سدها بسیار خطرناک هستند و سالانه تلفاتی از غرق شدگی در این نقاط گزارش می‌شود.
رئیس اورژانس خوزستان با بیان اینکه استفاده از جلیقه نجات به‌ویژه برای کودکان و افراد ناآشنا به اصول شنا در تفریحات آبی بسیار اهمیت دارد، گفت: برای مراقبت از کودکان، لحظه‌ای آن‌ها را تنها نگذارید. سالمندان، افراد با محدودیت‌های جسمی و حرکتی بیشترین افراد آسیب دیده از حوادث غرق شدگی هستند.
وی اظهار کرد: آموزش شنا و کمک‌های اولیه برای خانواده‌ها و به‌ویژه کودکان و همچنین عدم مصرف الکل یا مواد محرک پیش از شنا، راهکار مناسبی برای کاهش حوادث و آسیب‌های بعد از آن است. شناگران نیز برای شنا کردن باید از لباسی استفاده کنند که رنگ آن درون آب مشخص باشد، برای مثال رنگ‌هایی مانند قرمز و یا نارنجی می‌تواند گزینه مناسبی باشد تا عبور قایق‌ها از محل شنای این افراد منجر به برخورد و حادثه نشود.
سرپرست اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در ادامه، گفت: شمال کشور با وجود داشتن حدود 250 کیلومتر خط ساحلی، دارای اورژانس دریایی و امداد ساحلی است؛ خوزستان با وجود سواحل رودخانه‌هایی مانند کارون، دز، دریاچه‌ها و نقاط آبی مختلف، حدود 300 کیلومتر خط ساحلی دارد ولی متاسفانه اورژانس دریایی و امداد ساحلی به صورت ثابت در حوزه اورژانس پیش‌بیمارستانی در این استان وجود ندارد و این مسئله یکی از نگرانی‌ها و دغدغه‌های مهم فوریت‌های پزشکی در استان به شمار می‌رود.
 احمدی خاطرنشان کرد: با تامین آمبولانس، نیروی انسانی و توسعه زیرساخت‌های لازم در این زمینه، راه‌اندازی اورژانس و امداد ساحلی در دستور کار اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه قرار خواهد گرفت.
وی گفت: با این حال، اورژانس 115 با دیگر دستگاه‌های امدادی از جمله هلال احمر، آتش نشانی، گروه‌های غواصی و سایر گروه‌های امدادی، هم‌افزایی لازم را دارد و در صورت نیاز به مداخله، اورژانس نیز از همه ظرفیت‌های تخصصی و تجهیزاتی خود در جهت امداد و نجات استفاده خواهد کرد.
 

 

برچسب ها : غرق‌ اهواز خوزستان