شماره خبر : 46262
منتشر شده در مورخ : شنبه 3 خرداد 1404
ساعت : 8:55
لاوروف: رهبران اروپا در حال سوق دادن این قاره به جنگ با روسیه هستند

لاوروف: رهبران اروپا در حال سوق دادن این قاره به جنگ با روسیه هستند

 

سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه در اظهاراتی با اشاره به سیاست نظامی‌گری اخیر کشورهای اروپایی هشدار داد که رهبران این قاره در حال سوق دادن اروپا به سوی یک جنگ تمام عیار با روسیه هستند.

به گزارش بامداد شنبه ایرنا به نقل از راشا تودی، لاوروف با اشاره به استراتژی تقویت قدرت نظامی‌ که به تازگی توسط لندن، پاریس، برلین، بروکسل و همچنین کشورهای بالتیک و لهستان اتخاذ شده است، اظهار کرد: آنها امکان تغییر این استراتژی را ندارند زیرا تمام اعتبار خود را به آن گره زده‌اند.

وزیر خارجه روسیه با بیان اینکه غرب با شعار نظامی‌سازی اروپا و با اختصاص بودجه‌های کلان، قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ ساختار امنیتی این قاره را به طور کامل تغییر دهد، گفت: فریدریش مرتس صدراعظم آلمان خواستار تبدیل این کشور به قدرت نظامی پیشرو در اروپا با بزرگ‌ترین ارتش متعارف شده است.

لاوروف در ادامه این اظهارات صدراعظم آلمان را نشانه‌ای هشداردهنده خواند و تاکید کرد: این اظهارات مرتس یادآور پیشینه تاریخی خطرناکی است و من خواستار هوشیاری جامعه جهانی در برابر این استراتژی نظامی‌گری رهبران قاره اروپا هستم.

به گزارش ایرنا، ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه پیش تر در اظهاراتی با اشاره به حملات پهپادی کی‌یف به خاک این کشور، تاکید کرد: این حملات ثابت می‌کند که غرب اوکراین را به ادامه اقدامات تروریستی تشویق می‌کند.

زاخارووا به سفرهای پی در پی مقام‌های اروپایی به اوکراین اشاره کرد و گفت: آنها از رژیم کی‌یف به عنوان ابزاری برای تحقق اهداف خود بهره می‌برند.

وی در ادامه با بیان اینکه حامیان غربی کی‌یف متوجه شده‌اند که آنها در میدان نبرد هیچ مزیتی به دست نیاورده و نخواهند آورد، افزود: آنها همچنین دریافته‌اند که با تداوم این جنگ، اوکراین در حال خالی شدن از سکنه است و به همین دلیل از حملات پهپادی علیه زیرساخت‌های غیرنظامی روسیه استفاده می‌کنند.

زاخارووا همچنین با تاکید بر اینکه غرب با آگاهی از بی ثمر بودن حملات پهپادی اوکراین به روسیه همچنان بر تداوم آن اصرار دارد، گفت: این حملات نه‌ تنها هیچ تاثیری بر موضع مسکو نخواهد گذاشت بلکه عزم روسیه را برای دستیابی به اهدافش تقویت خواهد کرد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.

برچسب ها : اوکراین مسکو قاره اروپا روسیه