شماره خبر : 46082
منتشر شده در مورخ : ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
ساعت : 11:19
ورود «مینا و پلنگ» به دنیای عروسک‌ها

ورود «مینا و پلنگ» به دنیای عروسک‌ها

«مینا و پلنگ» شخصیت‌های داستان بومی و قدیمی اهالی روستای کندلوس که افسانه آن‌ها ب با رویکردی زیست‌محیطی به عنوان برند جهانی این روستا انتخاب شده است، با طراحی و ساخت و ثبت عروسک‌ به دنیای عروسک‌ها و سوغات‌های فرهنگی وارد شدند.

به گزارش ایرنا، تلاش برای شناساندن ظرفیت‌ها و جاذبه‌های روستای تاریخی و زیبای کندلوس از توابع شهرستان نوشهر در مازندران، با توجه به قرار داشتن این روستا در بین هشت روستای نامزد شده از ایران برای ثبت در فهرست روستاهای جهانی گردشگری، گام‌ها و برنامه‌های فرهنگی جذابی را برای کندلوس رقم زده است.

«مینا و پلنگ» که مشهورترین شخصیت‌های روستای کندلوس هستند و چندی پیش روایت بومی‌شان با رویکردی زیست‌محیطی به عنوان برند جهانی روستای کندلوس تعیین شد، حالا با طراحی و ساخت و ثبت عروسک‌شان به دنیای عروسک‌ها راه یافتند تا یک سوغاتی جدید از کندلوس و مازندران به فهرست سوغاتی‌های این منطقه افزوده شود. با این تفاوت که این سوغاتی قرار است علاوه بر روایت یک داستان بومی، بخشی از فرهنگ منطقه به ویژه پوشش زنان منطقه و دوستی با محیط زیست را نیز ترویج کند.

به گفته معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران عروسک‌ بومی «مینا و پلنگ» برای معرفی فرهنگ محلی به گردشگران طراحی و تولید شده تا در مسیر ماموریتی که برای این قصه و روایت بومی در نظر گرفته شده، راوی فرهنگ و طبیعت و تاریخ کندلوس به گردشگران باشد.

عاطفه شعبانی گفت: عروسک «مینا» در راستای حفظ و ترویج فرهنگ بومی و جذب با الهام از روایت محلی و بر اساس پوشش سنتی دختران کندلوسی و عروسک «پلنگ» با بازتابی از حیات‌وحش منطقه در قالبی هنرمندانه طراحی و ساخته شده تا به عنوان سوغات فرهنگی به گردشگران داخلی و خارجی ارائه شود.

وی با اشاره به نقش تولیدات فرهنگی و بومی به ویژه عروسک‌ها در رونق اقتصاد گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: این اقدام علاوه بر این‌که به بهتر شناساندن کندلوس و فرهنگ و تاریخ این روستا کمک می‌کند، نقش مهمی نیز در ایجاد اشتغال برای زنان کندلوسی دارد و با توجه به مهارت آنان در تولید صنایع دستی، به توانمندسازی اقتصادی، حفظ میراث فرهنگی و توسعه پایدار محلی می‌انجامد.

ورود «مینا و پلنگ» به دنیای عروسک‌ها

معاون صنایع دستی مازندران با بیان این‌که برنامه‌هایی برای رونمایی از این عروسک و فروش آن‌ها در بازارچه‌های گردشگری در حال تدوین است، خاطرنشان کرد: عروسک «مینا» به عنوان نمادی از دختران روستا و عروسک پلنگ به عنوان نمادی از طبیعت و حیات وحش کم‌نظیر مازندران، در کنار ایجاد اشتغال برای زنان روستایی، به معرفی میراث فرهنگی و طبیعی منطقه کمک شایانی می‌کنند.

«مینا و پلنگ» که اکنون معاون صنایع دستی مازندران خبر تولید عروسک‌های‌شان را اعلام کرده، سال‌هاست که روایت بومی‌شان الهام‌بخش آثار فرهنگی و هنری متعددی شده و اکنون بقا ورودشان به دنیای عروسک‌ها، گستره حضورشان در ویترین محصولات فرهنگی افزایش یافته است.

این ۲ شخصیت که قصه‌شان نسل به نسل در اهالی کندلوس روایت شده، در پرونده ثبت جهانی روستای کندلوس به عنوان شاخصه‌ای مهم مورد توجه قرار گرفته‌اند و روایت بومی‌شان شاخصه‌ای محوری از فرهنگ، تاریخ، ادبیات و محیط زیست کندلوس برای معرفی به مخاطبان جهانی گردشگری فرهنگی است.

مسیر خانه «مینا» در روستای کندلوس نیز به نخستین مسیر گردشگری ادبی روستایی در ایران تبدیل شده و تورهای گردشگری ادبی در این روستا آغاز به کار کرده‌اند.

مسیری که با الهام از داستان بومی «مینا و پلنگ»، کندلوس را به مقصدی ایده‌آل برای اجرای تورهای روایت‌محور یا داستان‌محور تبدیل کرده است.

ورود «مینا و پلنگ» به دنیای عروسک‌ها

به گزارش ایرنا، روستای کندلوس که به دلیل موزه خاص و زیبای مردم‌شناسی، بافت ارزشمند و حفظ و احیا شده روستایی، طبیعت بکر و جذاب، پیشینه فرهنگی و تاریخی غنی و بافت اجتماعی بومی در سه دهه اخیر شهرتی فرامرزی پیدا کرد، حالا در یک قدمی جهانی شدن قرار دارد و پرچم این پرونده نیز قرار است به دست «مینا و پلنگ» داده شود.

به گفته مهدی بهاروند رئیس اداره توسعه جاذبه‌ها و محصولات گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، همه زمینه‌های ثبت جهانی کندلوس در سال جاری فراهم است و ظرفیت‌های دستگاه‌های اجرایی نیز به کار گرفته شده تا ۹ شاخصه در نظر گرفته شده برای ثبت این روستای تاریخی فراهم شود.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

برچسب ها : گردشگری اقوام ایرانی صنایع دستی مازندران توسعه روستایی