شماره خبر : 45988
منتشر شده در مورخ : ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
ساعت : 10:47
وزارت کار ۴۰۰ بازرس کار استخدام می‌کند

وزارت کار ۴۰۰ بازرس کار استخدام می‌کند

 

معاون روابط کار وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی از برگزاری آزمون استخدام وزارت کار با هدف جذب و به کارگیری ۳۵۰ تا ۴۰۰ بازرس کار خبر داد.

به گزارش ایسنا، امروزه بحث پیشگیری از حوادث کار و پیروی از آیین‌نامه‌های قانونی از جمله اهداف بازرسان کار به شمار می‌رود که نه تنها در کاهش هزینه‌های اضافی ناشی از حوادث موثر است بلکه به دلیل منافع بلندمدت اجتماعی و اقتصادی نظیر حفظ نیروی کار و افزایش کیفیت تولید موجب ایجاد انگیزه در کارفرمایان می‌شود.

بازرسان کار با نظارت بر اجرای صحیح مقررات قانون کار و ضوابط حفاظت فنی و ایمنی در حفظ و صیانت از جان نیروهای کار، ارتقای کیفیت تولید و بهره‌وری و امنیت شغلی کارگران موثرند، از این رو هرچه نظارت بر کارگاه‌ها و محیط‌های کارگری کامل‌تر و به‌روزتر باشد، موجب کاهش حوادث ناشی از کار خواهد شد.

طبق اعلام معاون وزیر کار به زودی آزمون استخدامی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سطح کشور برگزار خواهد شد که بر اساس آن ۷۰۰ نفر، از جمله ۳۵۰ تا ۴۰۰ بازرس کار جذب خواهند شد.

سالانه بیش از ۴۲۰ هزار بازرسی از کارگاه‌های سطح کشور به منظور نظارت بر حفظ و صیانت از نیروی کار انجام می‌شود این در حالی است که وزارت تنها با داشتن حدود ۸۵۰ بازرس کار بازرسی از کارگاه‌های مشمول قانون کار را برعهده گرفته که مسایل و موضوعات مربوط به حوزه روابط کار، شرایط کارگران،‌ نمونه قراردادهای ثبت شده،‌ رعایت ایمنی و حوادث کار را بررسی می‌کنند و به عنوان ناظر و ضابط قضایی فعالیت دارند.

در حال حاضر بیش از ۲۳ هزار کمیته و کارگروه حفاظت فنی و بهداشت کار در سطح کشور و در کارگاه‌های بالای ۲۵ نفر با هدف حفاظت از نیروی کار تشکیل شده که ضمن خود ارزیابی در کارگاه از نیروی کار و سرمایه‌های مجموعه صیانت می‌کنند.تمام کارگاه‌های بالای ۲۵ نفر باید این کارگروه را که ترکیبی از مدیر کارخانه، نماینده کارگران، نماینده کارفرما، مسئول ایمنی، مسئول بهداشت حرفه‌ای و نماینده شورای اسلامی کار است در اختیار داشته باشند.

در همین راستا پروانه رضایی بختیاری ـ معاون روابط کار وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اهمیت ایمنی کار و نقش بازرسان کار می‌گوید:ایمنی موضوعی است که باید در تمامی کارگاه ها و مراحل تولید بسیار جدی گرفته شود و با توجه به فضای جدید کسب و کار و وجود مشاغل جدید،باید سیاست‌های جدیدی را اتخاذ کنیم تا شاهد اثرات مثبتی در ایمنی، بهداشت و حفاظت فنی در سطح کارگاه‌های کشور باشیم.

وی از جذب بازرسان کار درقالب آزمون استخدامی خبر داد و گفت:به‌ زودی آزمون استخدامی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سطح کشور برگزار خواهد شد که بر اساس آن ۷۰۰ نفر، از جمله ۳۵۰ تا ۴۰۰ بازرس کار جذب خواهند شد.

معاون وزیر کار به نقش آموزش کارفرمایان و کارگران در افزایش فرهنگ ایمنی اشاره کرده و معتقد است: با افزایش آموزش در کارگران و کارفرمایان ضمن ارتقای فرهنگ ایمنی در محیط‌های کار، کاهش حوادث شغلی و رعایت نکات ایمنی و بهداشت کار را شاهد خواهیم بود.

به گفته رضایی بختیاری، باید از تجارب سایر کشورها در حوزه بازرسی و ارتقاء ایمنی به ویژه در بخش معادن استفاده کرد.

در همین راستا، علی اصلانی ـ‌نماینده کارگران در شورای عالی حفاظت فنی یکی از مشکلات موجود را کمبود بازرسان کار عنوان کرده و می‌گوید: در حال حاضر یکی از علل نبود ایمنی کار در کارگاه‌ها، بحث کمبود بازرسان کار است. متاسفانه برخی کارفرمایان از قانون سوء استفاده می‌کنند و در کارگاه‌های زیر ۳۰ نفر نظیر کارگاه‌های ساختمانی مسایل ایمنی و بهداشت کار را رعایت نمی‌کنند.

به گفته وی با توجه به آنکه تعداد بازرسان کار کم است بسیاری از این کارگاه‌ها اصلا بازرسی نمی‌شوند لذا وزارت کار باید کمبود بازرسان کار را برطرف کند.

وزارت کار می‌تواند به منظور بازرسی از کارگاه‌ها به ویژه کارگاه‌های زیرزمینی یا ساختمانی از ظرفیت تشکل‌های کارگری استفاده کند.

نماینده کارگران در شورای عالی حفاظت فنی درعین حال افزایش تعداد بازرسان کار در کارگاه‌ها و معادن کشور را خواستار شده و راهکاری برای بازرسی از کارگاه‌ها و معادن کشور ارائه می‌دهد.

او می‌گوید: در بحث بازرسی یا باید به سمت و سوی الکترونیکی شدن برویم‌ یا اینکه نظارت‌ها را بیشتر کنیم و ببینیم کارگر در محیط کار کفش و لباس ایمنی دارد یا نه؟وقتی تعداد بازرس کار به اندازه باشد به جای هر سال یکبار حداقل هر سه ماه یکبار برای بازرسی به کارگاه سرکشی می‌کند.

اصلانی بر لزوم استفاده از ظرفیت تشکل‌های کارگری در بحث بازرسی کار تاکید کرده و می‌افزاید:وزارت کار می‌تواند برای بازرسی از کارگاه‌های زیرزمینی یا ساختمانی از ظرفیت تشکل‌های کارگری استفاده کند.

بر اساس قانون کار با پیگیری بازرسان کار، ادارات کار و دادستان‌ها از فعالیت کارگاه‌های غیرایمنی جلوگیری می‌شود و چنانچه در واحدی موارد ایمنی رعایت نشود، بازرسان با همکاری دادستان‌های محل برای حفظ و صیانت از نیروی کار اقدام به تعطیلی واحد تولیدی می‌کنند.

تشکیل اداره کل بازرسی کار در راستای حفظ و صیانت نیروی کار و طبق ماده ۹۶ قانون کار پیش‌بینی شده که وظیفه نظارت عالیه بر کلیه کارگاه‌های مشمول قانون کار را انجام می‌دهد.

اداره کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای بازرسی از کارگاه‌های مشمول قانون کار و حفظ و صیانت از نیروی کار، انجام بازرسی‌های هوشمند از کارگاه‌های پرخطر، افزایش تعداد کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت کار، اعمال ماده ۱۰۵ در کارگاه‌های حادثه آفرین و پرخطر و خود ارزیابی ایمنی در واحدهای اقتصادی را در دستور کار قرار داده است.

به گزارش ایسنا، مطابق ماده ۹۵ قانون کار، مسئولیت اجرای مقررات و ضوابط فنی و بهداشت کار برعهده کارفرماست و موظف است به کارگران خود ابزار و تجهیزات کاری لازم را به منظور حفظ سلامت و ایمنی نیروی کار ارائه کند.

برچسب ها : وزارت کار بازرس کار وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی