برداشت خرما آغاز شد
رئیس انجمن خرما گفت: با توجه به گرمای هوا، برداشت خرما در استانهای زودرس نسبت به سنوات گذشته زودتر آغاز شده است.
محسن رشیدفرخی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: برداشت خرما از ۱۵ مرداد در استانهای زودرس از جمله جنوب کرمان، جنوب سیستان و بلوچستان و بوشهر آغاز شده است.
او با بیان اینکه برداشت عمده از اول شهریور آغاز میشود، افزود: بعد از برداشت، خرما ۲ هفته باید در سردخانه نگهداری شود، براین اساس خرمای جدید از اوایل شهریور در بازار عرضه میشود.
رشیدفرخی ادامه داد: با توجه به گرمای هوا شاهد ریزش خرما و نارس بودن هستیم، اما از الان نمیتوان درصدی اعلام کرد که چقدر محصول را از دست دادیم. اما به هرحال امیدواریم میزان آن در حدی نباشد که با کمبود در بازار روبرو شویم.
رئیس انجمن خرما افزود: در سنوات گذشته تغییرات اقلیمی در بازار اثر گذاشت، اما در پایان فصل دیدیم مشکل چندانی نداشتیم، امسال هم امیدواریم تولید در بحث بازار داخل، صادرات و صنایع جوابگو باشد.
پیشبینی تولید یک میلیون و ۳۰۰ هزارتن خرما برای امسال
او درباره آخرین وضعیت تولید خرما گفت: برآوردها حاکی از آن است که امسال متوسط تولید خرما به یک میلیون و ۳۰۰ هزارتن برسد، اما قیمت از اواسط شهریور معلوم میشود و آنچه در خصوص قیمت مشخص است، جهش قیمت در حد تورم نداشتیم و نخواهیم داشت.
رشیدفرخی درباره آخرین وضعیت صادرات خرما افزود: میزان صادرات خرما در پایان فصل معلوم میشود، اما برآوردها حاکی از آن است که اعمال ممنوعیت در زمان پیک صادرات باعث نااعتمادی بازارهای خارجی میشود و بر کاهش صادرات اثر میگذارد و میزان کاهش صادرات رقمی خواهد بود که در سردخانهها باقی میماند.
رئیس انجمن خرما ادامه داد: صدور دستورالعملهای خلق الساعه مشکلاتی در بازار ایجاد میکند که امیدواریم امسال با اتخاذ سیاستهای مناسب از قیمتهای گذاری دستوری و صدور دستورالعملهای خلق الساعه اجتناب شود.
او با بیان اینکه ۷۰ درصد خرمای تولیدی در کشور مصرف و ۳۰ درصد صادر میشود، افزود: بنابر آمار سالانه ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تن خرمای تولیدی با ارزش ۴۰۰ میلیون دلار به بازارهای هدف صادر میشود. هر چند به سهولت، امکان ارزآوری تا ۵۰۰ میلیون دلار با حمایت دستگاههای دولتی وجود دارد.
رشیدفرخی با بیان اینکه دومین تولیدکننده خرما و سومین صادرکننده هستیم، افزود: برای افزایش صادرات و ارزآوری به دنبال توسعه سطح زیرکشت نیستیم، بلکه در بحث بستهبندی، جلوگیری از خامفروشی و افزایش بهره باید کار شود و به هیچ عنوان توسعه سطح زیرکشت راهکار مناسبی نیست. گفتنی است که کشورهای مصر و تونس به رغم آنکه هفتمین تولیدکننده هستند، اما در بحث صادرات و ارزآوری از ما به سبب تخصیص یارانه از سوی دولتهایشان جلوتر هستند.
ضرورت تخصیص ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار به آفت سوسک سرخرطومی
او نسبت به شیوع آفت سوسک سرخرطومی هشدار داد و گفت: با ورود سازمان حفظ نباتات، معاونت باغبانی، انجمن خرما و بخش تحقیقات دانشگاهی تا حدودی این آفت تحت کنترل است که امیدواریم با تخصیص اعتبار به موقع طی ۲ تا ۳ سال مهار شود.
رشید فرخی با بیان اینکه تاکنون اعتباراتی به آفت سوسک سرخرطومی تخصیص داده نشده، گفت: بنابر آمار گردش مالی سالانه خرما ۱.۵ میلیارد دلار است که بر این اساس سالانه ۱۵۰۰ تا ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار باید به مهار این آفت تخصیص داده شود چراکه به سبب خاموش بودن این آفت نمیتوان برآوردی از میزان خسارت داشت به طوریکه این آفت درخت را از داخل نابود میکند.
خبرنگار: آزاده محبی
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی
برچسب ها : خرما تولید خرما صادرات خرما قیمت خرما
- راوی گفت: انتصاب استاندار جدید خوزستان ثابت خواهد کرد چقدر می توان به وعده ها و دستورهای رئیس جمهور دل بست
- راوی گفت: دروازه توسعه ایران، از خوزستان می گذرد
- راوی گفت: اختیارات استانداران بدون رفع تمرکز گرائی مرکز کارساز نیست
- راوی گفت: گزینه ها برای انتخاب استاندار خوزستان فراوان اما از اجماع خبری نیست
- واریز ۱۰ هزار میلیارد ریال به حساب فرهنگیان بازنشسته/ بازنشستگان سود سال مالی ۱۴۰۳ را هم دریافت خواهند کرد
- از سوی کاظمی مطرح شد؛ ابلاغ دستورالعمل ثبت نام اتباع/ هرگونه تغییر مدیران مدارس ممنوع
- جباری خبر داد؛ ابطال دائم پروانه فعالیت پزشکان درگیر سقط عمدی
- اخراج ۲ میلیون اتباع خارجی از کشور تا پایان سال
- در طرح ملی رویش امید؛ درمان ناباروری زوجهای خوزستانی در کمال ناباوری+فیلم
- مدیرکل استاندارد خوزستان: شرکتهای بیمه ملزم به جبران خسارت ناشی از حوادث آسانسور هستند
- رییس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان مطرح کرد: بحران کمبود سوخت کشاورزان خوزستانی در فصل کشت پاییزه
- رئیس پلیس راهور خوزستان عنوان کرد: آمادگی پلیس برای بازگشایی مدارس خوزستان
- راوی گفت: انتصاب استاندار جدید خوزستان ثابت خواهد کرد چقدر می توان به وعده ها و دستورهای رئیس جمهور دل بست
- راوی گفت: دروازه توسعه ایران، از خوزستان می گذرد
- راوی گفت: اختیارات استانداران بدون رفع تمرکز گرائی مرکز کارساز نیست
- راوی گفت: گزینه ها برای انتخاب استاندار خوزستان فراوان اما از اجماع خبری نیست