
تکرار سازنده ترین پیشنهاد جهت توسعه استان-2
در سرمقاله دو روز پیش(23آبان)، تحت عنوان " تکرار سازنده ترین پیشنهاد جهت توسعه استان"، گفتیم که نیروی انسانی اندیشمند و تحصیلکرده و متخصّص، بزرگترین سرمایه یک جامعه است و استان خوزستان چنین سرمایهی ارزشمندی را داراست. بخش کوچکی از این سرمایه انسانی توسعه یافته در داخل استان به ارائه خدمات ارزنده مشغول است امّا عمدهِ این گنجینهِ ارزشمند انسانی در خارج از استان به سر میبرد در حالیکه دل در گرو پیشرفت استان خود داشته و انگیزه ای قوی برای مشارکت در حل مشکلات استان دارد و با توجه به تخصّص و تجربه و مهارت در حل مشکلات، قادر به نقش آفرینی سازنده در چنین مشارکتی است.
کثرت و تنوّعِ تخصّصها، تجارب و توانمندیهای خوزستانیهای خارج از استان، چه آنها که در مرکز یا مناطق دیگر کشور به سر میبرند و چه مهاجرین به کشورهای دیگر، شگفت آور و افتخار آمیز است. به جرأت میتوان گفت همگی خوزستانیهای مهاجر و حتی آن گروه از آنها، که در نقاط دیگر بدنیا آمدهاند، در علاقهمندی به ایجاد ارتباط با زادگاه آباء و اجدادیشان و با مردم خونگرم و صمیمی خوزستان اشتراک نظر دارند و با کمتر خوزستانی روبرو میشویم که بر روی مسائل و مشکلات استان فکر نکرده و به راه حلهائی نرسیده و در ارائه راهحلها و کمک به مسئولین و مردم برای حل این مسائل و مشکلات تمایلی نداشته باشد. حتی آنها که در موقعیتهای ممتاز، مسئولیتهای حسّاس و سمتهای مهم مملکتی قرار دارند و به لحاظ مسئولیت رسمی و تکالیف شغلی، به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به استان خود خدمت میکنند، جدای از مسئولیت رسمی و بالاتر از خدماتی که به لحاظ تکالیف شغلی ارائه میدهند مایل و قادرند به عنوان مشاور و راهنما و یاری رسان به صورت غیررسمی، امّا برنامه ریزی شده، بخشی از وقت و توان خود را جهت کمک به مدیران استان و توسعه زادگاه خود صرف کنند، مشروط بر اینکه از نتیجه کار به نفع مردم و از ضایع نشدن نیتشان در باتلاقهای اداری و سیاسی مطمئن شوند.شناسایی اینگونه افراد و سایر افرادی که به فراخور حال قادر ومایل به همکاری و بهرهرسانی به استان خود میباشند با وجود امکانات ارتباطی خوب و گستردهای که براثر توسعه چشمگیر فناوریهای ارتباطی فراهم شده چندان مشکل نخواهد بود و برای این کار نرم افزارهائی نیز قابل طراحی است، امّا گام اوّل در راه اندازی این حرکت ارزشمند و سازنده، تشکیل هستهای سازماندهی شده و رسمی ولو با کمترین عِدّه و عُدّه است.بهترین و ماندنیترین جایگاه این هسته، می تواند استانداری و یا سازمان مدیریت و برنامه ریزی خوزستان باشد، امّا در هر حال ورود جدی و فعّال استانداری به عنوان مدیریت ارشد استان در پیشبرد این طرح بسیار کارساز خواهد بود تا با کمک کسانی که در این مورد انگیزههای قوی دارند به شناسایی ظرفیتها و هدایت آنها در مسیرهای مورد نیاز استان بپردازد. چنین بنظر می رسد که دفتر نمایندگی استانداری خوزستان در تهران مناسبترین و شاید آمادهترین بخش برای راه اندازی اولیه چنین حرکت ثمربخشی باشد، به شرط آنکه سازماندهی لازم برای تحقّق اهداف این طرح صورت گیرد و افرادی آشنا با مسائل استان و دارای انگیزه قوی برای پیشرفت استان در این مورد قبول مسئولیت کنند.
عزم و باور و همت مدیریت ارشد استان میتواند این فرصت بینظیر را دریابد و نقطه عطفی در نظام مشارکت مردم و مسئولین و بهرهگیری از این نظام برای توسعه استان بوجود آورد. ان شاء ... .
موسوی زاده
برچسب ها : استان خوزستان استانداري خوزستان خوزستان
- راوی گفت: بزرگ استان نگذارد پروژه های شهری به خاطر وجود تاسیسات برقی تعطیل شوند
- راوی گفت: تا کی باید به بهانه جنگ، عقب ماندگی خوزستان را توجیه کنید؟
- راوی گفت: دفع آب های سطحی از طریق فاضلاب کارشناسی نیست و پول هدر دادن است
- راوی گفت: مشکلات خوزستان با پول حل نمی شوند، ببینند اعتبارات کجا و چگونه هزینه شده اند؟
- لایحه بودجه ۱۴۰۳ سه شنبه تقدیم مجلس میشود
- بازخوانی دیدگاه رهبر انقلاب در موضوع نابودی رژیم صهیونیستی؛ محو اسرائیل؛ از راهحل مردمسالارانه تا راهبرد مقاومت مسلحانه
- بیانیه نیروهای مسلح یمن درباره تحولات فلسطین
- در اعتراض به دعوت از نماینده رژیم صهیونیستی؛ آیتالله رئیسی در نشست تغییرات آب و هوایی سازمان ملل شرکت نمیکند
- راوی گفت: بزرگ استان نگذارد پروژه های شهری به خاطر وجود تاسیسات برقی تعطیل شوند
- راوی گفت: تا کی باید به بهانه جنگ، عقب ماندگی خوزستان را توجیه کنید؟
- راوی گفت: دفع آب های سطحی از طریق فاضلاب کارشناسی نیست و پول هدر دادن است
- راوی گفت: مشکلات خوزستان با پول حل نمی شوند، ببینند اعتبارات کجا و چگونه هزینه شده اند؟