شماره خبر : 1497
منتشر شده در مورخ : ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰
ساعت : 15:45
معلمان جهادگر خط مقدم جبهه آموزش/ لزوم واکسیناسیون معلمان با قید فوریت

معلمان جهادگر خط مقدم جبهه آموزش/ لزوم واکسیناسیون معلمان با قید فوریت


 
  شهرزاد امیری/ نورخوزستان - اواخر بهمن سال 98 بود که شیو ع ویروس کرونا  باعث تعطیلی اجباری مراکز آموزشی شد . اگرچه والدین ابتدا  با بازگشایی مدارس مخالف بودند و تدریس در فضای مجازی و سامانه شاد را بر حضور فرزندانشان در مدارس ترجیح می دادند، اما درصد کمی از خانواده ها به علت نداشتن گوشی هوشمند  با مشکلات متعددی برای درس فرزندانشان مواجه بودند و شاید تنها منبع قابل دسترسی آنها به مباحث آموزشی از طریق رسانه صدا و سیما  بود.
در این شرایط، اداره کل آموزش و پرورش استان خوزستان در یک حرکت جهادگونه با کمک خیرین و دیگر دستگاه های اجرایی 9هزار تبلت میان دانشآموزان نیازمند در مناطق کم برخوردار  توزیع کرد که البته طبق نیازسنجی آن اداره  تعداد دانش آموزان نیازمند به گوشی هوشمند در مناطق کم برخوردار 30 هزار نفر بود.  در این بین 120 هزار دانش آموز در برخی مناطق استان اصلا به شبکه شاد دسترسی نداشتند.
ولی معلمان  مجدانه و دلسوزانه ، رسالت اصلی خود را در امر آموزش  در برخی روستاهای دور دست  با فاصله 50 تا 60 کیلومتری بصورت حضوری انجام دادند که جای بسی تقدیر از معلمان دارد که در شرایط سخت شیوع ویروس کرونا حتی یک روز آموزش را متوقف  نکردند و در خط مقدم جبهه آموزش بودند.
هر چند تجربه  دوساله شرایط کرونایی بیانگر ظرفیت های متعدد فضای مجازی است که با داشتن زیرساخت های مناسب بالقوه می شوند ، اما کارشناسان و متخصصان آموزشی ، نبود امکان حضور و غیاب دانش آموزان، مشخص نبودن و رسمیت نداشتن حریم کلاس ، قرار نداشتن همکلاسی ها در کنار یکدیگر و نبود تعامل متقابل بین دانش آموز و معلم را از جمله نقاط ضعف  و در مقابل  افزایش اعتماد به نفس دانش آموزان ، رفع مشکلات و ناهنجاریهای عاطفی اجتماعی، تعامل موثر والدین با فرزندان و همکاری  خانواده و مدرسه برای هدایت و حمایت دانش آموزان در  استفاده از فضای غیر حضوری را  از مزایایی آموزش مجازی بیان می کنند.
علی یا ایها الحال ، روزشمار معکوس برای اتمام سال تحصیلی 140001399 را می گذرانیم . معلمان ابتدایی پایه های مختلف طی سال  تمام تلاش خود را کردند تا بتوانند مفاهیم آموزشی را در ذهن دانش آموزان ماندگار  کنند که تا حدود زیادی  هم موفق شده اند و اما سیاست اجرایی وزارت آموزش و پرورش  برای ارزیابی علمی دانش آموزان مقاطع نهم و دوازدهم، برگزاری امتحانات بصورت حضوری بوده که در برخی شهرستان های استان این تصمیم با واکنش دانش آموزان مواجه شد  و صدای اعتراض خود را از طریق شبکه های مجازی به گوش مسئولان جامعه رساندند . دانش آموزان  مقاطع تحصیلی مذکور با این نوع برگزاری امتحان مخالف بودند، چرا که فکرمی کردند آزمون های پایانی  مانند سال گذشته  بصورت غیر حضوری است و آمادگی لازم را برای امتحان را ندارند که در خصوص این اقدام دانش آموزان باید گفت   این یک  تصمیم کشوری است و استان ها نقشی در برگزاری آزمون های نهایی مقاطع نهم و دوازدهم بصورت حضوری یا غیر حضوری  ندارند.
همانطور که گفتیم شیوع ویروس کرونا درمقوله آموزش اختلالات زیادی ایجاد کرد به طوریکه درصد کمی از دانش آموزان هم از آموزش عقب افتادند به این دلیل مدتی قبل  وزیر آموزش و پرورش این نکته را مطرح کرده بود که شورای هر مدرسه موظف است درباره آن دسته دانش آموزان که شرایط دسترسی به آموزش مجازی و تلویزیون را نداشتند  تصمیم گیری کند .
 امتحانات این دانش آموزان با حضور معلمان در منزل باید انجام  شود و ارتقای هر دانش آموز به مقاطع بالاتر مستلزم قبولی در امتحانات پایانی است.
انتشار این خبر هم به نوبه خود حاشیه هایی به همراه داشت  چون در مقطع ابتدایی نظام توصیفی آموزش و پرورش در مقطع ابتدایی ، امتحان کتبی چندان  ملاک نیست و امتیاز دهی کیفی در قالب ارزشیابی توصیفی جایگزین نظام نمره شده است . به لحاظ اجرای  پروتکل های بهداشتی و معیارهای  ستاد ملی مقابله با کرونا هم این تصمیم غیر ممکن است چرا که به شیوع ویروس کمک می کند .
با همه این تفاسیر  اگر تاکید  مسئولان اجرای این تصمیم  باشد، این معلمان هستند که باز جانفشانی کرده  و ریسک ابتلا  شدن به کرونا را به جان و دل می خرند ،  چراکه برنامه واکسیناسیون معلمان هنوز به مرحله عملیاتی نزدیک نشده است . از این رو به نظر می رسد وزیر آموزش پرورش باید پیشنهاد انجام سریعتر واکسیناسیون معلمان و دانش آموزان را مطرح کند تا جامعه معلمان و دانش آموزان نسبت به ویروس کرونا  واکسینه شوند و برنامه های دولت جدید برای آموزش طبق اصول اصلی خود پیش برود و با بازگشایی مدارس در ماههای آتی  خانواده ها و معلمان نگرانی بابت حضور در فضای مدرسه  نداشته باشند .
 

برچسب ها : واکسیناسیون معلمان آموزش سال تحصیلی واکسن کرونا