
امربمعروف و نهی از منکر؛ بالاترین انگیزه قیام کربلا!
دهه اوّل ماه محرم ، دهه امر به معروف و نهی از منکر نام گرفته است تا ضمن اینکه یادآور مهمترین فلسفه قیام حضرت اباعبدا... علیه السّلام باشد، بر اهمیّت این دو فریضه الهی که حیات اسلام و سلامتی جامعه اسلامی به آن وابسته است ، نیز تاکید شود.
گرچه گروهی، پافشاری یزید بر بیعت و نیز دعوت مردم کوفه را در انگیزه قیام حضرت سیدالشهداء علیه السّلام نیز بی تاثیر نمی دانند ، امّا همانطور که ایشان خود تاکید کرده اند اصلی ترین دلیل خروجشان برعلیه حکومت غاصب اموی امر به معروف و نهی از منکر و باز گرداندن سلامتی به پیکر امّت اسلامی بوده است.
امر به معروف و نهی از منکر اگرچه در ردیفهای آخر فروع دین جای دارند، امّا چنانکه از آیات و روایات برمی آید این دو واجب دینی به جهت تاثیر عجیبی که در حفظ دین و برپائی احکام اسلامی دارند از چنان جایگاهی برخوردارند، که در اجرای آنها فدا شدن برترین انسانهای روی زمین و اسارت خاندان رسالت نیز جایز می شود.
قرآن کریم مسلمانان را در جائی بهترین امّت معرفی می کند که آمر به معروف و ناهی از منکر باشند. و ائمه معصومین علیهم السّلام این دو فریضه را، با فاصله بسیار، از دیگر فرائض و احکام دینی برتر دانسته و عمل به این دو را عامل سامان یافتن تمام امور جامعه معرفی می کنند.
امر به معروف و نهی از منکر از این جهت بر بسیاری از عبادات برتری دارند که علاوه بر اثرات سازنده فردی همانند سایر عبادات، با ریشه کن کردن زشتیها و توسعه خوبیها ،سازندگی فراگیر اجتماعی و سعادت جامعه را نیز موجب می شوند.
در مورد این دو فرع بسیار پرارزش و تاثیرگذار دینی آنچه شگفت آور مینماید این است که اسلام انجام این امر بسیار مهم را نه وظیفه ای صرفاً حکومتی بلکه وظیفه ای همگانی و معادل نظارت عمومی اعلام کرده تا هیچکس نسبت به سرنوشت همنوعان و جامعه خود بی تفاوت نباشد و هرکس با رعایت شرایط و طیّ مراحل لازم، با عمل به این دو واجب الهی، خود را در رستگاری جامعه شریک بداند.
با اینهمه علیرغم جایگاه ویژه ای که این دو حکم الهی در بین عبادات و احکام اسلامی دارند بلافاصله پس از رحلت رسول گرامی اسلام صلی ا...علیه و آله و سلّم، مورد بی مهری غاصبین خلافت الهی قرار گرفتند تا راه برای اعتراض به اقدامات ضدّاسلامیشان در غصب خلافت که بزرگترین منکر همه طول تاریخ است، بسته شود و با این کار در کمتر از نیم قرن امّت اسلامی را چنان از مسیر الهی خود خارج کردند که پیشوای حقیقی اسلام، حضرت اباعبدا...علیه السّلام، برای احیاء دوباره امر به معروف و نهی از منکر و نجات اسلام و امّت اسلامی، جز فداکردن جان مقدّس خود و یاران با وفا و اسارت خاندان مطهّرش چاره ای نیافت و با نثار جان خود و برترین انسانهای آن زمان، بر اهمیت حیاتی این دو حکم الهی مهر جاودانگی زد.
موسوی زاده
101/5/12
برچسب ها : امر به معروف و نهی از منكر قیام كربلا كربلا
- راوی گفت: شهریور تعطیل کردن ها به دلیل بی چاره گی است!
- راوی گفت: رئیس جمهور حجت را بر استانداران تمام کرد، اگر بازهم مانعی در کار است بگویند
- راوی گفت: واقعا قرار است از نظرات کارشناسی نخبگان در حوزه های مختلف استفاده شود؟
- راوی گفت: نان بی کیفیت در خوزستان به دلیل انتقال گندم مرغوب ما به استانهای دیگر است/تامین روشنایی چندزمین فوتبال، کاری بهتر از هیچ!
- میدری خبر داد: اجرای مرحله چهارم طرح کالابرگ الکترونیک از چهارشنبه/ آغاز تجمیع صندوقهای بازنشستگی
- سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اعلام کرد: راهاندازی خودکاربری قراردادهای یکسان/ صدور ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار سند تک برگ سبز رنگ
- ارسال پیامک ماهانه دستمزد و نوع شغل بیمهشدگان تامین اجتماعی/مغایرت را اعلام کنید
- رئیس سازمان بهزیستی کشور تشریح کرد: ارائه خدمات به زنان و دختران آسیب دیده و در معرض آسیب از طریق «خانههای امن»/ کاهش «سن» آسیبهای اجتماعی
- راوی گفت: شهریور تعطیل کردن ها به دلیل بی چاره گی است!
- راوی گفت: رئیس جمهور حجت را بر استانداران تمام کرد، اگر بازهم مانعی در کار است بگویند
- راوی گفت: واقعا قرار است از نظرات کارشناسی نخبگان در حوزه های مختلف استفاده شود؟
- راوی گفت: نان بی کیفیت در خوزستان به دلیل انتقال گندم مرغوب ما به استانهای دیگر است/تامین روشنایی چندزمین فوتبال، کاری بهتر از هیچ!