چرا امسال از انصاف كسبه و نظارت مسئولان در بازار خبري نيست؟
|
|
روزنامه ی نورخوزستان:
روزي، روزگاري مردم براي رسيدن ماه مبارك رمضان روز شماري مي كردند به اين دليل كه اولا به ضيافت الهي و ماهي كه درهاي رحمت باز است وارد و تزكيه نفس كنند، ثانيا در اين ماه اصناف و كسبه بيش از هر زمان ديگر رعايت انصاف و مروت را مي نمودند و براي تامين سفره هاي سحر و افطاري، به حداقل سود قناعت مي كردند. متوليان امور هم بر خود واجب مي دانستند كه با تدبير و تمهيد و بسترسازي، امكان فراواني نعمت و كاهش قيمت ها را فراهم و با گرانفروشي مقابله كنند. حال چه شده كه در آستانه اين ماه مبارك مردم عادي توان تهيه مايحتاج خود را ندارند زيرا قيمت ها از چند روز پيش بدجوري بالا رفته اند. از جمله قيمت مرغ به بالاترين نرخ سال رسيده است. مرغ منجمد هم خيلي از نظر قيمت تفاوت ندارد ضمن اين كه بسياري از مردم مرغ منجمد را نمي پسندند و هيچ دستگاهي هم نمي تواند مردم را اجبار كند كه چه نوع مواد غذايي مصرف كنند بلكه بايد از افزايش قيمت ها جلوگيري كنند. اگر قرار باشد كشتارگاه ها هر وقت اراده كردند قيمت مرغ را بالا ببرند، پس نقش سازمان هاي نظارتي چيست؟ لابد آنها هم استدلال هايي دارند اما دليل هر چه باشد نبايد در مدت كوتاهي اين همه افزايش قيمت داشته باشند.
سازمان بازرگاني و فرمانداري اهواز بايد دلايل اين افزايش قيمت ناگهاني را بررسي كنند، اگر مشكلات و موانع منطقي مطرح مي كنند درصدد رفع آنها برآيند و اگر بيجا مي گويند اجازه گران كردن ندهند. ضمنا انتظار اين است كه ترجيع بند هميشگي را هم تكرار نكنند و نگويند همه چيز بستگي به عرضه و تقاضا دارد.
آقايان مسئولين خودشان سري به بازار بزنند و قيمت ها را از نزديك ببينند و گراني ها را علت يابي كنند و بعد بپرسند چرا مرغ با اين قيمت عرضه مي شود، چرا گوجه بايد هر كيلو 800 تومان و ميوه به درد بخور از سه هزار تومان كمتر نباشد؟ تكليف خانواده هاي كم درآمد و عيالوار چيست؟ البته مقامات وزارت بازرگاني خاطر شهروندان تهراني را آسوده كرده اند كه در ماه مبارك هم گوشت گرم (مرغ و گوسفند) با قيمت مناسب عرضه خواهد شد و هم گوشت منجمد با كيفيت با قيمت نازل تامين است و مي ماند مديران استاني كه ببينيم چه تداركي براي ماه مبارك ديده اند و نظارتشان از چه قرار خواهد بود؟
|
|
انتهای پیام/02:26/راوی گفت/10 مرداد 1389
کدخبر:52414
|
|
چاپ این صفحه-بازگشت
|
|
|